Drupal vs WordPress!

Tiedätkö, mitä sinun sivustosi konepellin alta löytyy? Onko sivustosi toimiva ja turvallinen? Onko sitä helppo päivittää? Voiko sitä kehittää tulevia tarpeita varten?

Suunnittelemme ja toteutamme vuosittain monia erilaisia ja erilaajuisia sivustoja asiakkaillemme. Julkaisujärjestelmistä kysytyimpiä ovat Drupal, WordPress ja Liferay. Kerron tässä muutaman tärkeän seikan omasta suosikistani, Drupalista.

Väittämä: Drupal vain isoille sivustoille

Monilla on ennakkoluulo, että Drupal sopii vain isojen ja raskaiden www-sivustojen ja järjestelmien alustaksi. Kokemuksemme mukaan tämä ei pidä kuitenkaan paikkaansa. Olemme viime vuosina toteuttaneet ketterästi ja kustannustehokkaasti myös useita pieniä ja kevyitä internet-ratkaisuja ja luoneet niihin helposti omaksuttavan ja päivitettävän hallintapuolen. Perehdytämme jokaisen asiakkaan sivuston ylläpitoon koulutuksen avulla. Lisäksi Drupalin skaalautuvuus mahdollistaa pienenkin järjestelmän kasvattamisen suuremmaksi kokonaisuudeksi.

Crealabin tapa tehdä Drupalia

Olemme tuotteistaneet Drupalin hallintapuolen niin, että sitä on erittäin helppo käyttää. Turhat valikot ja tarpeettomat hallintatyökalut on piilotettu näkyvistä. Tarvittaessa päivittäjätason käyttäjät eivät pääse käsiksi moduuleihin ja muihin kriittisiin osiin.

Muokkaa mitä näet

Koulutuksista saamamme palautteen perusteella sivujen käyttäjät omaksuvat hyvin ”muokkaa mitä näet” tyyppiset ajatukset. Käyttäjää siis neuvotaan navigoimaan paikkaan, jota hän haluaa muokata. Sivut on rakennettu niin, että kyseistä sivua pääsee muokkaamaan suoraan kyseiseltä sivulta.

Varmuuskopiot

Drupalin ja kolmansien osapuolien turvalliset ja helpot varmuuskopiointilisäosat helpottavat sivujen ylläpitoa. Varmuuskopiot voidaan ottaa manuaalisesti tai automatisoidusti.

Crealabin palvelin

Crealab on panostanut oma palvelimen tehokkuuteen ja tietoturvaan. Sivujen latausnopeus on varmistettu asiaan kuuluvilla välimuisteilla.

Drupal ja integraatiot

Drupaliin on mahdollista integroida monia kolmansien osapuolien palveluita: Facebook, Youtube, Instagram, Twitter, Flockler, Wilma ja lukuisia asiakkuudenhallinta- sekä markkinoinnin automatisaatiojärjestelmiä.

Tietoturvahaasteet

Kaikissa julkaisujärjestelmissä on tietoturva-aukkoja. Drupalissa niiden estämiseksi on kiinnitetty erityistä huomiota. Miljoonat kehittäjät ympäri maailmaa taistelevat tietoturvauhkia vastaan. Lue tästä Drupal Security Report (englanniksi)

Esimerkkejä Drupal-toteutuksistamme:

www.nmt.fi

www.sakky.fi

www.savilahti.com

www.iisalmenhammaspaikka.fi

www.toripiha.fi

Kiinnostuitko?

Onko verkkosivuston uusiminen sinulle ajankohtainen projekti? Ota yhteyttä, niin keskustellaan, miten Drupal-osaamisemme voi auttaa juuri sinua, soita: 040 583 5518 / Olli tai lähetä sähköpostia: olli.ljokkoi@crealab.fi

 

Anssi Kuronen